#ΜένουμεΣπίτι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε-PRACTICE

Ξεκίνησαν οι διαδικτυακές προπονήσεις
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ιστορική αναδρομή

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΟΣ- ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Άθλος Αλεξάνδρειας ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 με έδρα το κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξάνδρειας.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια από 5 χρονών και μεγαλύτερα και ως βασικό στόχο και επιδίωξη έχει την αρμονική γύμναση του σώματος, την καλλιέργεια του πνεύματος διαμέσου της σωματικής άσκησης και εκπαίδευσης, την αποφυγή επιβλαβών συνηθειών ,την σωστή εκμάθηση της τεχνικής και των βασικών του αθλήματος και φυσικά την διασκέδαση μέσα από το παιχνίδι.

Ιδρυτής και υπεύθυνος προγράμματος της Ακαδημίας Μπάσκετ είναι ο κ. Αγγέλης Βασίλης από τους πλέον καταξιωμένους και επιτυχημένους προπονητές στον τομέα της ανάπτυξης νέων αθλητών στην Ελλάδα με πολλές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και με πολλούς αθλητές που έχουν θητεύσει δίπλα του να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ελίτ του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ.

Μέσα σε 3,5 χρόνια λειτουργίας η Ακαδημία Άθλος έχει καταφέρει να αναπτύξει πολύ μεγάλη δραστηριότητα και να επαναφέρει το basketball στο αθλητικό προσκήνιο της πόλης της Αλεξάνδρειας. Ήδη πάνω από 150 παιδιά ,αγόρια και κορίτσια, εμπιστεύονται το πρόγραμμα του Άθλου και γυμνάζονται κάτω από την επίβλεψη του έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού της Ακαδημίας.

Ο Άθλος έχει ήδη επισκεφθεί και αντίστοιχα φιλοξενήσει πολλές Ακαδημίες γειτονικών και μη Ακαδημιών για φιλικούς αγώνες και τουρνουά. Ξεχωριστές εμπειρίες αποτέλεσαν το διήμερο τουρνουά στο Βόλο με τις ομάδες της περιοχής , το τριήμερο ταξίδι στην Αθήνα για αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, το τριήμερο τουρνουά στα Ιωάννινα ,τα φιλικά στη Θεσσαλονίκη με Π.Α.Ο.Κ, ΑΡΗ και Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, η εξόρμηση και το φιλικό παιχνίδι στη Φλώρινα ,τα τουρνουά στην Κατερίνη με Α.Γ.Ε.Π. και ΠΙΕΡΙΚΟ και πολλές άλλες αγωνιστικές εμπειρίες που βοηθούν τα παιδιά να ανοίξουν τους ορίζοντες τους. Μοναδική στιγμή ήταν και η συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ που διοργανώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με ομάδες από την Ελλάδα, την Σερβία και τα Σκόπια.

Ακόμα πολλές εκδηλώσεις όπως η ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας , το τουρνουά Μπάσκετ των γονέων ,η Χριστουγεννιάτικη γιορτή, ομιλίες από επιστήμονες που έχουν άμεση σχέση με τον Αθλητισμό και την υγεία εμπλουτίζουν το πρόγραμμα της Ακαδημίας Άθλος.

Εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα του Άθλου έχουν και οι καλοκαιρινές του δράσεις με το δεκαήμερο  Summer Camp στο κλειστό του 2ου Γυμνασίου και το κατασκηνωτικό του πρόγραμμα «Μπασκετοδιακοπές» να ενθουσιάζουν μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Η Ακαδημία Άθλος συνεχίζει το ταξίδι της  προς την κατάκτηση καινούριων στόχων και εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και πολλά χαμόγελα…